Kleur in je interieur voor een goed humeur

Graag wil ik je iets vertellen over de grote invloed van kleur in mijn leven maar ook in algemene zin wat kleurrijke kunst in het interieur kan betekenen voor de gemoedstoestand van mensen.

We hebben allemaal zo onze ups-and-downs, voor mij persoonlijk heeft ziekte van geliefden en meest recent de corona crisis voor mij als ondernemer veel onzekerheid gebracht. In het verleden wist ik niet goed met negatieve emoties om te gaan omdat ik eigenlijk een positieveling ben en daarom ging ik op ontdekking hoe ik het beste mijn geluksgevoel kon vasthouden en terugvinden in moeilijke tijden en om het kort te houden was kleur voor mij de uitkomst.

Na een verdieping in de betekenis van kleur op de gemoedstoestand/stemming van mensen ging er een wereld voor mij open. Zo volgde ik een kleuranalyse en bleek het dragen van zilverkleurige sieraden een negatief effect op mijn emotie te hebben. Ik heb dat aangepast naar goudkleurig en voelde mij daardoor een stuk energieker en van mensen om mij heen hoorde ik dat ik een positievere uitstraling had. Dit triggerde mij om verder onderzoek te doen en zelf te gaan testen wat ook kleurrijke kunst voor een ieder kan betekenen.

Uit onderzoek bleek dat een simpele kleurtwist je op allerlei fronten een boost kan geven. Zowel in negatieve als in positieve zin. Ik ga natuurlijk voor de positieve boost, dat mag duidelijk zijn.

Maar hoe werkt dat dan, wat is het effect van kleurrijke kunst in je interieur? Kleur straalt energie uit. Deze energie kan door ons lichaam, niet alleen visueel, duidelijk worden waargenomen, dat is wetenschappelijke vastgesteld.

Een klein voorbeeld. Tijdens een experiment werd een blinde man gevraagd om eerst in een volledig blauw geschilderde ruimte plaats te nemen en vervolgens in een rood geschilderde ruimte. Beide ruimtes hadden exact dezelfde afmeting en kamertemperatuur. In de blauwe kamer daalde zijn lichaamstemperatuur, in de rode kamer steeg juist zijn lichaamstemperatuur. Dat is toch bijzonder te noemen?

Naast dat kleuren die in je interieur voorkomen een grote invloed op je emoties hebben, kan kleur ook gebruikt worden om de gemoedstoestand of sfeer te beïnvloeden. Er bestaan geen foute kleuren, wel foute combinaties. Een goede balans tussen donkere en lichte kleuren en warme en koele kleuren zorgen voor evenwicht en rust in een ruimte. Ik kan je hierin adviseren.

Uit onderzoek is zelfs gebleken dat witte muren op de lange duur kunnen leiden tot vermoeidheid. In een ruimte met een opvallende kleurstelling of met kleurrijke kunst aan de muur werken mensen beter, sneller, creatiever en maken ze minder fouten.

Als kunstenares deel ik dan ook graag mijn kleurrijke creaties die veelal zijn geïnspireerd door de natuur en het universum. Ik breng emoties of een gedachte over met het gebruik van kleuren, textuur en visuele diepte, waarbij ik altijd ruimte over laat voor de eigen interpretatie van de kijker. De kijker moet zelf ondervinden wat voor emotie een kunstwerk bij zich oproept.

Door mij niet te committeren aan een bepaalde stijl en veel te experimenteren met diverse producten en materialen zit er veel variatie in mijn werk. 

Wil je meer meer persoonlijkheid en sfeer aanbrengen in jouw leefomgeving of ben je op zoek naar een inspirerend kunstwerk met een bepaalde maat- of kleurstelling maar kan je dit droom schilderij wat bij jouw stijl past maar nergens vinden? Dan wil ik graag samen met jou de maatwerkmogelijkheden bekijken.

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen blij te maken met mijn kleurrijke creaties en zo bijdragen aan het geluksgevoel waar elk mens naar verlangt!

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

<