Meet the artist Anoek Hovestad

 

Anoek Hovestad 

Anoek Hovestad (1978) is al haar hele leven woonachtig in het pittoreske dorp Landsmeer onder de rook van Amsterdam. Zij is een creatieve onderneemster afkomstig uit een kunstenaarsfamilie en het gezicht achter ORGNL Art Design. Creativiteit is Anoek met de paplepel ingegoten en dit komt dan ook terug in al haar ‘kunst explosies’ zoals zij haar creaties noemt.

Als intuïtieve kunstenares(autodidact) deelt zij graag haar kleurrijke creaties die veelal zijn geïnspireerd door de natuur en het universum. Zij brengt emoties of een gedachte over met het gebruik van kleuren, textuur en visuele diepte, waarbij ze ruimte over laat voor eigen interpretatie.

Door zich niet committeren aan een bepaalde stijl en veel te experimenteren met diverse producten en materialen zit er veel variatie in haar werk.

Haar creaties ziet Anoek als een ontdekkingsreis, waarin spontaniteit een grote rol speelt. Van tevoren bepaalt zij met welke materialen, kleurtinten en structuren zij aan de slag gaat. De materialen die zij gebruikt laten zich nooit volledig sturen en zijn, net als het leven, niet geheel voorspelbaar.

Het spel van de materialen start wanneer alle ingrediënten zijn gegoten (epoxy, acryl, bladgoud, glas, stenen, pigmenten en mediums). Deze blijven bewegen totdat ze helemaal uitgehard zijn. Het werk bepaalt zelf het tempo en de uiteindelijke vorm waardoor elk werk uniek is!

Momenteel werkt zij veelal met ronde panelen waar het werk op is gemaakt. Zij kiest voor deze organische vorm omdat deze de harde lijnen in een ruimte doen verzachten. Ook heeft een cirkel geen einde waardoor je weer een andere beleving krijgt en andere vormen ziet, wanneer je deze draait. 

Anoek haar missie; zoveel mogelijk mensen blij maken met haar mooie unieke kleurrijke creaties. Want wist jij dat kleuren heel veel kunnen betekenen voor je gemoedstoestand? Bepaalde kleuren maken je blij, opgewekt en fitter. Met materiaal en kleur kun je dus een bepaalde sfeer creëren. Er bestaan geen foute kleuren, wel foute combinaties. Een goede balans tussen donkere en lichte kleuren en warme en koele kleuren zorgen voor evenwicht en rust in een ruimte. Anoek kan je hierin adviseren.


Werkwijze

Het is een intensief en tijdrovend proces om een kunstwerk te maken en er gaat veel voorbereiding aan vooraf. De kunstwerken bestaan soms wel uit 6 verschillende lagen, deze zijn opgebouwd uit diverse lagen acryl en/of epoxy. Anoek maakt voor haar kunstwerken gebruik van diverse ingrediënten zoals epoxy, alcohol inkt, hoogwaardige acrylverf, mica kleurpigmenten, mediums, glas, hout, bladgoud, edelstenen en nog veel meer. Als ondergrond maakt zij gebruik van hout, mdf, spiegels of messing schalen.

De materialen en ingrediënten stelt Anoek van tevoren samen. Daarna mengt en giet zij deze op het voorwerp en beweegt ze door middel van een hitte föhn de vloeistoffen in diverse richtingen. Met de hand en kwast brengt zij vervolgens de gewenste structuren en details aan. Elke kunst explosie heeft meerdere lagen en het kost weken werk voordat een creatie klaar en volledig droog/uitgehard is. Dan ziet Anoek de verrassende exacte uitkomst en dat geeft haar elke keer weer een heerlijk gevoel van voldoening. 

 

Van elk kunstwerk is er maar 1 en dat maakt het een ORGNL (uniek)!

De creaties van Anoek zullen fantastisch tot hun recht komen in elk huis maar zijn ook zeer geschikt om bedrijfsruimten, hotelkamers en horeca gelegenheden sfeervoller en kleurrijker te maken.

De webshop staat vol met mooie creaties maar indien je specifieke wensen hebt is het ook mogelijk om iets in opdracht te laten maken. Zo kan je zelf de vorm, de kleuren, techniek en de lijstkleur bepalen. Klik hier voor meer informatie over de maatwerk mogelijkheden.

Wil je het atelier in Landsmeer bezoeken? Maak dan eerst even een afspraak.

 

       

<